Welkom

Wij willen u van harte welkom heten op onze mini camping. Op de camping achter onze boerderij in het dorpje Hijum vindt u alle rust en natuur voor een rustgevende vakantie. Ook als u op doorreis bent naar een van de waddeneilanden is onze camping bij uitstek geschikt voor een nachtelijk verblijf.

Hijum en de omgeving

  • Hijum

Hijum is een dorp in de gemeente Leeuwarden, in de provincie Friesland. Het ligt drie kilometer ten noorden van stiens en negen kilometer ten noorden van Leeuwarden. Het dorp is ontstaan op een oude kwelderwal. De naam van dit dorp komt waarschijnlijk van het Friese woord voor erf; 'Hiem'. Hijum kwam in de 12e eeuw binnendijks te liggen door een dijk die werd aangelegd.

Hijum en Finkum zijn na de reformatie tweelingdorpen geworden en worden door vele Friezen dan ook gezien als een dorp, genaamd 'Hijum-Feinsum). Hijum is het grootste dorp van deze twee dorpen en hier is dan ook de basisschool gevestigd.

  • De omgeving

Hijum is bij uitstek geschikt als startpunt voor vele fietsroutes.

Een tocht naar Holwerd, langs de Zeedijk ,wereld erfgoed de Waddenzee of richting Hegebeintum de hoogste terp van Friesland, van alles is mogelijk.

In de omgeving van Hijum zijn veel toeristische monumenten en gebouwen te vinden.

Voorbeelden hiervan zijn het kerkje van Hegebeintum, het elfstedentocht-bruggetje van Bartlehiem, de Zeedykstertoer en het tempeltje van Its Willemsma. Maar ook de van Harenskerk in Sint Annaparochie waar Rembrandt van Reijn met Saski is getrouwd is een bezoekje waard. Mocht u dan nog niet uitgekeken zijn, is er natuurlijk ook nog het Poptaslot in Marssum, Dekemastate in Jelsum en kinderboerderij Doniastate in Stiens.

Voor winkelplezier zijn Stiens (3km), Leeuwarden (9 km) en Dokkum (20km) zeer geschikt.

  • De Waddeneilanden

Hijum ligt op de route naar Holwerd (16km), waar de boot naar Ameland gaat en vanaf Lauwersoog kan je met de boot Schiermonnikoog . Deze eilanden zijn ideaal voor een dagje uitwaaien of voor langer verblijf. Holwerd en Lauwersoog zijn prima te bereiken met de auto, bus en fiets.